Andreja Podobnik

Delta Life Coach

Andreja Podobnik

Delta Life Coach

Ultramaraton življenja

Vsi smo ultramaratonci. Vsak od nas premaguje svoje razdalje na poti življenja, eni daljše, drugi krajše. Na teh poteh se srečujemo s takimi in drugačnimi preprekami, ki jih moramo premagati in ko jih, smo vsakič močnejši.

Moji športni ultramaratoni teka, hoje in kolesarjenja so mi dali neverjetno veliko izkušenj za premagovanje običajnih preprek v življenju.  Ničkolikokrat sem se zaletela v 'zidove', ko ni šlo več naprej, najprej se je začelo upirati telo, nato je podvomila še glava. Vsak najmanjši dvom poveča možnost udaje, kapitulacije, ustavitve, odstopa ter s tem predaje cilja demonom, ki ti hočejo preprečiti dosego zastavljenega cilja. Res veliko izkušenj mi je dal šport. Kolikokrat se znajdeš v teh kilometrih, urah in dnevih v trenutkih brezupa, izgubljenosti, samoizpraševanju o bistvu vsega skupaj in ko takrat v tisti črnini uma, zberes misli in sebe in greš naprej, takrat premagaš te demone v sebi in to je zmaga, ne glede na končni rezultat. Koliko prelitih solza, žuljev, zvinev, odrgnin, bolečin je potrebnih, da postaneš jeklen in neuničljiv, TI.

Zakaj to pišem? Ker tudi vsak od vas, tudi če ni športnik in ne teče ultramaratonov, se spopada vsak dan z novimi kilometri, urami in preprekami, ki jih mora premagati. Kolikokrat se vprašate o bistvu vsega, kolikokrat bi kar obupali, najraje umrli, zaspali ipd. Pa vseeno zberete včasih zadnje moči volje in motivacije in naredite korak naprej. 

V tem času nam vsem zmanjkuje motivacije in volje, zato se velikokrat spomnite na težke situacije, trenutke, ki ste jih že premagali v življenju. To vam bo dalo nove moči in zagona za korak v nov dan in nove zmage.

Ni predaje in ni umika. Naše življenje je naša izbira, zato bodimo kreatorji le tega v polnem pomenu vseh teh besed.

Ultramaraton vseh nas je isti cilj, samo poti so drugačne. Izberi si zase najboljšo in jo premaguj po svojih najboljših močeh, predvsem pa se razveseli vsakega lepega trenutka, ki ti je dan. 

Veni, vidi, vici!